Coaching met “Een taal erbij”

Je weet van binnenuit wie je bent. Maar ben je je daar wel bewust van ? Naar wie ben je loyaal ? Met wie heb je strijd (gehad) ? Wat bracht je schade ? Wat/ wie zijn je hulpbronnen. Wat zijn je schatten? Kom jezelf op het spoor en ontdek wie je ten diepste bent. “Een taal erbij” is een prettige, zeer behulpzame werkwijze bij een veelvoud aan verschillende thema’s en problemen. Bijna elke vraag, probleem of verlangen kan hiermee “besproken” worden. Er liggen verschillende benaderingen aan ten grondslag. 

Het praten over het huidige probleem/ vraag  en de huidige relaties en (eventueel) de familie/ gezinsgeschiedenis op basis van het contextuele denken en hoe je dat zelf beleefd is waardevol. Door middel van duplo-poppetjes en ander materiaal kan dit ook verbeeld en verheldert worden en dit geeft een enorme meerwaarde aan het gesprek. Het is een hele dynamische methode. Ik help je hiermee “op verhaal te komen”. Ik schep daarvoor voorwaarden zodat je dichtbij jezelf kunt blijven. Door in je herinneringen te duiken kun je je opnieuw verbinden met je ervaringen. Je kunt deze verwerken/ er aan werken en er een nieuwe verhouding mee aangaan. Zo krijg je oog voor betekenisvolle details die je eerst was vergeten. Daarwordt groei mogelijk.

“Ik ken geen methode die tegelijk inzicht in het probleem en het zien van de “oplossing” zo doeltreffend en zacht naar boven haalt.” 

Het neerzetten van de poppetjes/opstelling geeft een overzichtelijke structuur. De beleving wordt concreet op tafel gezet. Doordat je jezelf op tafel zet, kom je dicht bij je gevoel en ontwikkel je inzicht over je situatie. Daarbij kan je erkenning krijgen voor je schade en schatten. De opstelling is dynamisch, de poppetjes en het materiaal, zijn daar juist zo geschikt voor. Daarnaast kan bijvoorbeeld een genogram behulpzaam zijn. Lees Meer

     Coaching “met een taal erbij” is ook mogelijk als online-coaching, via Skype.

  • Het tarief voor een sessie van ruim één uur is 55 Euro incl.BTW.
           Ga hier naar mijn contactpagina. 
Scroll naar top