Over mijzelf

Op deze pagina lees je de antwoorden op de vier belangrijkste vragen over mijn achtergrond, namelijk :

  • Waarom ben je met coaching begonnen ?

  • Wat maakt jou anders dan andere coaches?

  • Wat is jouw visie ? 

  • Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring ?

Waarom ben je met coaching begonnen ?

Tijdens mijn HBO – theologie studie maakte ik kennis met familietherapeut Nagy en de filosoof Buber.De contextuele benadering of “systemisch werken” zoals het in de psychologie wordt genoemd.

Aan de hand van mijn genogram vertelde ik mijn medestudenten en de docente, mijn familiegeschiedenis. Ik zag er tegenop om mijn verhaal te doen. Daarbij dacht ik dat alles wel wist van mijn levensverhaal. Ik was er echter in verstard geraakt.

schoolbord6

Van het één komt het ander. Vanwege de affiniteit met deze werkwijze, heb ik hierin meerdere keren hulp geboden. Vanuit deze vraag en omdat het mij zoveel voldoening en uitdaging geeft ben ik coach geworden.

Wat maakt jou anders dan andere coaches ?

Mijn motto is :  ” No guru, no method, no teacher….Just you and I…( uit het lied “in the garden” van Van Morrison).

Een methode is een hulpmiddel, geen doel op zich. Ik ben geen “ beter wetende professional” of therapeut en gedraag me ook niet zo. Ik heb aandacht voor jouw verhaal.

Jij durft je eigen weg te gaan. Het is vanuit je kracht  dat je de navigatie (mij) aan wilt zetten, om te bepalen waar je bent, wie je bent en waar je naar toe wilt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inzicht krijgen in je persoonlijke issues door naar je familiegeschiedenis te kijken. Veel coaches vinden dat je aan jezelf moet werken. Leuk…. maar vergeten ze dan al niet snel, dat mensen zoals jij, bewust of onbewust, door je familieachtergrond en je relaties zijn beïnvloed ? Heb je zo al eens naar jezelf en je “issues” gekeken ? Het verbaast je (misschien) maar je hiervan bewust worden en hierin actie ondernemen, daarin schuilen ook de kansen tot verandering!

Ik heb geen verborgen agenda.

Wat helpt, dat helpt en daar gaat het om. Daarom is er op mijn blog-pagina’s veel informatie te vinden. Kijk er eens. Wellicht helpt het je! Ik heb het er voor jou opgezet.

Wat is jouw visie?

Ik ben van mening dat de realiteit van menselijke relaties vaak moeizaam is. In tegenstelling tot wat weleens over de contextuele benadering vaak wordt gedacht : Niet het verbinden met ouders staat centraal, maar de autonomie van kinderen. Maar hoe dat te bereiken, als loyaliteit en autonomie zo met elkaar verbonden zijn ? Juist daarin je weg vinden en actie ondernemen, leidt tot welzijn is mijn ervaring.

Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring ?

Ik heb jarenlang in een supermarkt gewerkt voordat ik coach werd. Ik heb daarvoor managementopleidingen gevolgd. Vanuit een onbevredigend gevoel in mijn werk en in mijzelf ben ik in 2002 de studie HBO- Theologie, pastorale variant gaan doen. In 2007 ben ik afgestudeerd als HBO-theoloog en geregistreerd als Kerkelijk Werker.

Als vrijwilliger in het pastoraat binnen de (PKN) kerk ben ik jarenlang actief geweest. Pastoraat is voor mij niet anders dan geestelijke verzorging met het extra, dat het ook over zingeving en betekenisgeving gaat. Daarin kan religie een hulpbron zijn. Ik ben een mensen-mens. Voor mij staat de mens voorop en niet zijn levensbeschouwing. Zo nu en dan ga ik voor in een kerkdienst in een “kleine” gemeente. En ben ik vrijwilliger, een luisterend oor, bij het inloop uur in de Haven en het AZC in Hoogeveen. 

Daarnaast heb ik diverse aanvullende post-HBO-opleidingen gevolgd. Zoals : rouwverwerking in een groep, voorgaan in afscheidsdiensten, de bijbel uitleggen en vertolken (preken) en diverse  “een taal erbij”. opleidingen. De “taal erbij”  is waar ik me helemaal in thuis voel.  Kort gezegd, gaat het over het verbeelden en coaching/therapie met behulp van tafelopstellingen met Duplo-poppetjes en ander materiaal. Diverse methoden worden hierbij met elkaar gecombineerd. Zoals hechting, voice dialoque, systemisch werk, de contextuele benadering, rouw en verliesverwerking en EFT.  Om nog meer ervaring op te doen, heb ik met veel mensen gesprekken gehad over o.a. hun familiegeschiedenis daardoor heb ik nu veel praktijkervaring opgebouwd.

 

Ga hier naar mijn contactpagina.