Over mijzelf

Op deze pagina lees je de antwoorden op de vier belangrijkste vragen over mijn achtergrond, namelijk :

  • Waarom ben je met coaching begonnen ?

  • Wat maakt jou anders dan andere coaches?

  • Wat is jou visie ? 

  • Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring ?

Waarom ben je met coaching begonnen ?

Tijdens mijn HBO – theologie studie maakte ik kennis met familietherapeut Nagy en de filosoof Buber.De contextuele hulpverleningof “systemisch werken” zoals het in de psychologie wordt genoemd.

Aan de hand van mijn genogram vertelde ik mijn medestudenten en de docente, mijn familiegeschiedenis. Ik zag er tegenop om mijn verhaal te doen. Daarbij dacht ik dat alles wel wist van mijn levensverhaal. Ik was er echter in verstard geraakt.

schoolbord6

Van het één komt het ander. Vanwege de affiniteit met deze werkwijze, heb ik hierin meerdere keren hulp geboden. Vanuit deze vraag en omdat het mij zoveel voldoening en uitdaging geeft ben ik coach geworden.

Wat maakt jou anders dan andere coaches ?

Mijn motto is :  ” No guru, no method, no teacher….Just you and I…( uit het lied “in the garden” van Van Morrison).

Ik ben niet degene die jouw zal vertellen, wat je moet doen. We zijn gelijkwaardig. Ik leer van jou. Een gesprek is voor mij een ont-moeting.

Een methode is daarin een hulpmiddel, geen doel op zich. Ik ben geen “ beterwetende professional” of therapeut en gedraag me ook niet zo. Ik heb aandacht voor jouw verhaal.

Jij durft je eigen weg te gaan. Het is vanuit je kracht  dat je de navigatie (mij) aan wilt zetten, om te bepalen waar je bent, wie je bent en waar je naar toe wilt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inzicht krijgen in je persoonlijke issues naar je familiegeschiedenis te kijken. Veel coaches vinden dat je aan jezelf moet werken. Leuk…. maar vergeten ze dan al niet snel, dat mensen zoals jij, bewust of onbewust, je familieachtergrond en je relaties zijn beïnvloed ? Heb je zo al eens naar jezelf en je “issues” gekeken ? Het verbaast je (misschien) maar je hiervan bewust worden en hierin actie ondernemen, daarin schuilen ook de kansen tot verandering!

Ik heb geen verborgen agenda.

Wat helpt, dat helpt en daar gaat het om. Daarom is er op  mijn blog-pagina’s (zie menu aan de rechterkant) veel informatie te vinden. Kijk er eens. Wellicht helpt het je! Ik heb het er voor jou opgezet.

Wat is jouw visie?

Ik ben van mening dat de realiteit van menselijke relaties vaak moeizaam is. In tegenstelling tot wat weleens over de contextuele benadering vaak wordt gedacht : Niet het verbinden met ouders staat centraal, maar de autonomie van kinderen. Maar hoe dat te bereiken, als loyaliteit en autonomie zo met elkaar verbonden zijn ? Juist daarin je weg vinden en actie ondernemen, leidt tot welzijn is mijn ervaring.

Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring ?

Ik heb jarenlang in een supermarkt gewerkt voordat ik coach werd. Ik heb daarvoor managementopleidingen gevolgd. Vanuit een onbevredigend gevoel in mijn werk en in mijzelf ben ik in 2002 de studie HBO- Theologie, pastorale variant gaan doen. In 2007 ben ik afgestudeerd als HBO-theoloog en geregistreerd als Kerkelijk Werker.

Als vrijwilliger in het pastoraat binnen de (PKN) kerk ben ik jarenlang actief geweest. Pastoraat is voor mij niet anders dan geestelijke verzorging met het extra, dat het ook over zingeving gaat. Daarin kan religie een hulpbron zijn. Ik ben een mensen-mens. Voor mij staat de mens voorop en niet zijn levensbeschouwing.

Daarnaast heb ik diverse aanvullende post-hbo-opleidingen gevolgd. Zoals : rouwverwerking in een groep, voorgaan in uitvaarten, de bijbel uitleggen en vertolken (preken) en diverse  “een taal erbij”. opleidingen. Zo nu en dan ga ik voor in een kerkdienst in een “kleine” gemeente. En ben ik vrijwilliger, een luisterend oor, bij het inloopuur in de Haven.
Om nog meer ervaring op te doen, heb ik met veel mensen gesprekken gehad over hun familiegeschiedenis daarheb ik nu veel praktijkervaring opgebouwd.

Vrouw, 50 jr.: “Gesprekken met Gijs geven je een goede kijk op hoe je als mens bent gevormd..De verhelderende sessies en het luisterende oor van Gijs scheppen duidelijkheid, die je kan gebruiken om te komen waar je wilt”.

Vrouw 61 jr : “Wanneer je jezelf beter wilt leren begrijpen, dus inzicht wilt hebben in je eigen leven en geschiedenis, zoek je daar serieuze begeleiding bij. Bij Gijs vond ik een luisterend en analyserend oor, maar vooral een warm voelend en oprecht mens, die mij niet als alwetende hulpverlener tegemoet trad.”

Vrouw 29 jr: “Ik kwam steeds meer met mijzelf in de knoop, op een of andere manier heeft Gijs daar een neus voor. In het begin was ik nog wel wat terughoudend, vooral omdat ik bang was dat hij net als een ieder ander waar ik mee heb gesproken steeds hun eigen mening over mij en over wat ik doen moest belangrijker vonden dan om naar mij te luisteren. Echter in het eerste gesprek kwam ik er al gauw achter dat hij juist naar je luistert en je laat uitspreken, voordat hij met een raad komt waar je ook wat mee kunt. Soms werken dingen niet voor mij maar daar kijken we dan naar en dan komt hij met een andere oplossing waar ik wel wat mee kan doen. Door de gesprekken met Gijs ben ik erachter gekomen wat mijn blokkades zijn en waar ik nu druk mee bezig ben om deze op te lossen. Hij is voor mij een luisterend oor waar ik veel aan heb, zonder gelijk met een oordeel klaar te staan.” 

Vrouw 58 jr : ” Ik heb je coaching ervaren als via nieuwe invalshoeken mijn issues aan te vliegen. Door je transparantie en openheid ben ik opener, liefdevoller en niet veroordelend naar mijn medemens geworden. “

 

Schrijf hieronder een bericht in mijn gastenboek.

[gwolle_gb]

Ga hier naar mijn contactpagina.

Scroll naar top